Modul in care ne antrenam influenteaza reusita antrenamentelor, fie ca suntem la sala sau acasa, fie ca lucram cu antrenor sau ne antrenam singure. Constientizand anumite aspecte, ne este mai usor sa le asimilam si, de ce nu, sa le imbunatatim. Punctam astfel  cateva lucruri pe care merita sa le aveti in vedere:

1. Consecventa: fie ca alegi sa faci 3 sedinte pe saptamana sau sa faci antrenament in fiecare zi, ramai consecventa. Chiar daca ai ratat chiar si o saptamana, daca ai fost in vacanta sau pur si simplu nu ai avut chef, revino la program. Chiar daca pleci in vacanta sau nu te simti in stare de antrenamente mai serioase, mergi pe jos, inoata, fa orice iti pune sangele in miscare. Antrenamentul nu inseamna neaparat ridicare de greutati, tras de fiare sau alergare timp de ore intregi pe banda. Orice fel de miscare este benefica organismului si, chiar daca ne luam cateva pauze, important este sa revenim.

2. Postura: este foarte important sa faci exercitiile corect. Daca simti ca nu mai poti mentine postura corecta, fa o pauza scurta si reia exercitiul. Daca nici asa nu reusesti, incearca o regresie a exercitiului: asta inseamna ca, daca faceai flotari, poti continua numarul de repetari cu flotari in genunchi, de exemplu. Ai grija sa mentii o pozitie corecta in timpul exercitiilor. Incearca, de exemplu, sa iti verifici postura in oglinda pentru a corecta eventuale greseli.

3. Adecvarea antrenamentelor la scopul stabilit: daca esti incepator, iti recomandam antrenamente full body (antreneaza, pe rand, partea inferioara, partea superioara si trunchiul, eventual cu focus pe abdomen). Daca vrei sa slabesti rapid, ar fi bine sa incluzi sectiuni de cardio (alergare, bicicleta sau alte exercitii usoare care iti vor creste pulsul). Daca vrei masa musculara, foloseste greutati in antrenamente. Informeaza-te, intreaba si incepe.

4. Simetrie in repetari: daca ai inceput un numar de repetari pe piciorul drept, ai grija sa executi acelasi numar de repetari si pe piciorul stang. Aceasta abordare va asigura o dezvoltare simetrica a corpului si un sentiment de echilibru. Daca simti ca nu te vei incadra in timp, poti lua in calcul scaderea numarului de repetari astfel incat sa poti executa un numar egal de repetari pe fiecare parte.

5. Incalzire si stretching: Incepe antrenamentul cu minim 5 minute de incalzire si nu uita de stretching, la final de antrenament. Prin incalzire, vei pregati organismul pentru efortul din timpul sedintei de antrenament, iar stretchingul va facilita relaxarea muschilor, ca tu sa te poti antrena si a doua zi, fara sa te chinui cu o febra musculara intensa.

Si, foarte important, asculta-ti organismul si da Start la miscare!

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *