Sharing is caring!

Nu ca sunt eu extrem de tehnica, dar sunt,  in cele mai multe dintre cazuri, o persoana prudenta si nu imi place sa imi asum riscuri inutile.  Asa ca,  atunci cand am primit ocazia sa testez un dispozitiv care imi asigura o mai mare siguranta la volan, am zis ok, de ce nu? Hai sa incerc!

Pe principiul better safe than sorry, am calatorit cateva zile insotita de camera de bord Navitel R400.  Va spun si voua ce am aflat. Si da…nu le-am aflat de una singura, am avut si ca ajutor,  asta ca sa imi fie cat mai clar ce face un astfel de dispozitiv si sa ii pot intelege toate functionalitatile.

Desi este o camera de bord de dimensiuni mici, Navitel R400 te va scapa de multe batai de cap în cazul unui accident si poate contribui la protejarea masinii tale în caz de furt sau vandalism. Camera filmeaza pe timp de zi sau noapte, atunci când conduci sau când masina este parcată. Am remarcat si functia Senzor G, care recunoaste momentul critic în cazul unui accident de masina si salveaza fisierul video separat de restul înregistrărilor. Nu am avut niciun accident cat am folosit camera (intre noi fie vorba, nu am mai avut niciun accident de muuulta vreme si sper sa continui pe acelasi trend pozitiv 🙂 ). Camera salveaza automat toate momentele captate din momentul instalarii si pornirii înregistrarii. In momentul în care nu mai exista spatiu de stocare, inregistrarile mai vechi vor fi suprascrise cu cele noi. Which is good, pentru ca am problema spatiului pe telefon, de exemplu, si e minunat ca nu trebuie sa ai si aceasta bataie de cap.

O alta functie distincta a acestei camere de bord este si Advanced Parking Mode care, odata activata, va înregistra doar momentele in care senzorul recepteaza miscare în aria de actiune. Which is good, din nou, pe ideea de salvat spatiu de stocare.

La testarea camerei am utilizat un card microSD (care poate fi unul de până la 64GB) si am cuplat încarcatorul pentru mașină din dotare. Datorita suportului pentru parbriz inclus în pachet, am reusit sa montez camera fara dificultate. Este super usor de instalat si de facut setarile initiale, really really easy! Acum, trebuie sa recunosc ca ma asteptam sa fie si cardul inclus, dar nu este, asa ca ar fi bine sa vi-l achizitionati inca de la inceput.

Setarile camerei sunt usor de accesat si pot fi modificate la nevoie, exact cum v-am zis. Chiar si pentru o femeie. 🙂  Calitatea inregistrarilor este chiar buna, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, fără să îngreuneze condusul. Trebuie sa mentionez ca, atunci cand am instalat-o, pentru ca nu eram obisnuita, m-a distras putin pentru ca imi placea sa vad traseul efectiv pe camera, dar m-am obisnuit rapid; va sfatuiesc, insa, sa o pozitionati cumva undeva unde sa nu reprezinte un punct de distractie pentru ca, nu-i asa, siguranta inainte de toate! In sport, ca si in viata! 🙂

 

Sharing is caring!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *