Sharing is caring!

Cei are gandesc cu sufletul traiesc mai mult, mai intens, mai profund. Subiectiv vorbind, pentru ca sunt unul dintre ei.

Desi, in cea mai mare parte a timpului, sunt o persoana relativ pragmatica (am evoluat de la naivitatea extrema a celei care crede “ca tot ce zboara se mananca” la o distantare si un echilibru relativ stabil, in cele mai multe dintre zonele existentei mele), exista totusi situatii, momente, persoane care scot la iveala din mine acea naivitate excesiva cu care am parut sa ma nasc si sa copilaresc.

Apar momente in care mintea mea nu dovedeste emotiile si se scufunda in tacere, lasandu-ma ca un fulg in voia intamplarii si a intamplarilor create de altii sau de altele.Si atunci stiu ca sufletul meu domina absolut tot ce exista in rest si simt parca mai mult decat am simtit intr-o viata. Si totul e un talmes balmes si se amesteca confuz in valtoarea emotiilor. Daca m-as uita la altcineva intr-o astfel de stare, nu mi-ar veni sa cred ca nu reuseste sa vada ceea ce mintea mea vede atat de clar si cum nu e posibil sa adune toate informatiile rationale care ii sunt atat de la indemana si sa le foloseasca pentru a organiza si controla ceea ce o domina.De fapt, si mintea mea vede toate aceste aspecte si detine toate informatiile care, in mod normal, ar fi suficiente sa imi conduca fiinta catre a iesi din impas, si , cu toate acestea, nu se intampla nimic. Pentru ca emotiile  si sentimentele si starile sunt mult prea intense, mult prea vechi, mult prea puternice si prea obisnuinta pentru ca eu sa le pot domina cu mintea. Asa ca , da, eu gandesc mai mult cu sufletul si, sincer, imi pare ca traiesc mai multe, mai intens si mai profund pentru ca e asa. Si, banuiesc, ce nu poti intelege sau domina, acepta si asimileaza. Traieste, accepta si depaseste, nu trece sub covor si nu ignora, nu te lupta, nu refuza, nu te revolta. Pentru ca tot ce reusesti sa faci este sa te lupti cu propria persoana, si in lupta asta unul oricum pierde.

Sharing is caring!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *