Sharing is caring!

 

Sunt urme pe care le porti cu tine toata viata.

Cicatrici din trecut, rani , amprente ale unor amintiri si momente care te-au marcat. Am doua riduri pe frunte pe care le-am dobandit acum cativa ani. Poate este si varsta, dar le aloc unor momente tumultoase si dureroase ale unui sfarsit de drum. Cicatrici rele, lectii invatate, cine stie. Am o dunga in barbie de cand eram copila- urme ale carierei mele de gimnasta in devenire, de la o varsta frageda. Le aloc unor inceputuri, unei aventuri, unei perioade in care totul era si parea posibil. Am un tatuaj relativ recent, de cativa ani. Am vrut sa sterg urma unui sfarsit cu amprenta unui inceput, sa schimb o zi in care s-a sfarsit ceva cu o zi in care s-a nascut ceva.

Urme, rani, cicatrici, amprente.. pe corp si pe suflet, pe care le purtam cu noi pentru totdeauna.

Ca sa ne aminteasca sau ca sa uitam. Uneori alegem sa le ascundem: sub haine, sub zambete sau pe suflet. Alteori le lasam la vedere sa ne aminteasca in permanenta lectiile invatate. Daca le-am invatat.

Sunt rani vindecate. Rani care inca sangereaza. Sunt rani care aparent s-au inchis. Sau rani pe care le putem redeschide atat de usor. Asadar, cum ajungem sa fim puternici? Cum trecem peste? Cum devenim mai intelepti, mai calmi, mai…? Este un numar anume de experiente peste care trebuie sa treci ca sa ajungi la un anumit nivel? Inveti suficient din greselile altora sau este musai sa le faci pe ale tale? Ce faci cand te prind din urma greselile trecutului? Ale tale sau ale altora? Ce faci cand te prinde din urma trecutul? Al tau sau al altora?

Intr-adevar, nu este un text foarte optimist, nu este unul care sa iti aduca un zambet pe fata. Poate doar sa te faca sa te gandesti. Te surprinde, poate, din partea mea.. Nu am o reteta, nu am solutii, am doar intrebari.. care isi vor gasi, probabil, raspunsul atunci cand va fi momentul. Pana atunci, ne uitam la rani, ne ascundem urmele, strangem din dinti si zambim mai departe. Amar sau cu tot sufletul. Si cu credinta intr-un sine mai bun, mai puternic. Pentru ca asa sunt eu: optimista, chiar si cu jumatate de zambet.

 

 

Sharing is caring!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *