D.R.E.A.M. Team este despre a construi o echipa autonoma

De fiecare data cand vin la un curs sau workshop al lui Cristian Onetiu, incep prin a-mi veni sa imi dau palme. Ma apuca nervii, ma supar, ma frustrez. Imi dau seama ca am gandit la scara mica, imi dat seama ca inca am aceasta mentalitate si ca sunt inca in acel confort, care – efectiv- ma sapa.
Apoi incep sa inteleg unde gresesc. Cel mai tare, la nivel de mindset. Si asta este poate cel mai frustrant, pentru ca schimbarea asta este ceva ce sta, efectiv, in controlul meu.

La workshopul D.R.E.A.M. Team, am venit cumva din curiozitate.

Consideram ca nu am angajati si ca modelul meu de business nu va presupune, nici in viitor, angajati. Echipa, da. Colaboratori, da. Angajati, nu. Si ce e mai grav, am afirmat constant ca eu nu mai vreau angajati. Imi vine sa imi dau palme acum, la modul foarte serios. Pentru ca da, modelul de business TonusApp nu presupune, neaparat, o multime de oameni pe langa, dar a ma limita si pe mine, si visurile mele, la un univers mai mic decat as putea atinge este o greseala si o piedica pe care mi-o setez singura.


Primul soc, astazi ..

Angajatii nu inseamna costuri extra. Iar mai multi angajati reprezinta, in fapt, sursa unui venit mai mare. Echipa, in sensul in care invatam sa o construim astazi, este vitala. Care este optiunea? Shift the mindset!! Pune caii inaintea carutei. Vrei sa faci profit? Angajeaza-ti oamenii care sa ti-l aduca.Nu compensa prin efortul tau si mai mare, pentru ca oricum nu vei avea  aceleasi rezultate.

Apoi, incepe prin a-ti schimba-ti vocabularul, elimina negativismul, “mizeria”. Si cand vorbim de “mizerii”, sunt doar acele tare din trecut, limitari si preconceptii care nu te lasa sa avansezi, nu te lasa sa cresti, nu te lasa sa iti atingi potentialul. Cristi nu te invata strict despre HR in acest curs (daca la asta te astepti, cum m-am asteptat si eu). La modul general, Cristi te invata sa tintesti catre bogatie. Si, in evenimentul de astazi, cum sa ajungi la bogatie, prin oameni, prin echipa. Cum sa construiesti echipa, cum sa o mentii, dar mai ales cum sa o cresti. Iti vorbeste despre cum sa iti scalezi afacerea. Despre cum sa ajungi sa gandesti ca cei care, inaintea ta, au reusit sa ajunga “acolo”. “De multe ori, ajungem sa ne adaptam visurile la afacerea noastra din prezent, in loc sa crestem afacerea la nivelul visurilor noastre”. Sau “gandeste ca un investitor, nu ca un antreprenor”. Fii atent la echipa din jurul tau si din afacerea ta.

Frustrarea …

E foarte dureros cand iti dai seama ca ai pornit pe premise gresite. Iar eu mi-am dat seama de asta, astazi. Din nou.. Va jur, s-a lasat cu lacrimi in ochi, oftat de frustrare si nervi pe propria-mi persoana. M-a tinut vreo 2-3 ore. Dupa care m-am linistit. Am inceput apoi, usor usor, sa asimilez informatiile de astazi despre importanta echipei, sa le integrez, sa imi dau seama ca nu sunt nici prima, nici ultima, care a facut pasi in directia gresita si ca pot schimba directia cum vreau eu, daca actionez cu instrumentele potrivite, de aceasta data.

D.R.E.A.M. Team

Cursul lui Cristi nu este strict despre zona de resurse umane sau despre ce competente trebuie sa aiba oamenii de HR. Sau nu dar asta. Este despre competentele de antreprenor si despre cele ale echipei tale, pentru ca tu sa iti construiesti si dezvolti afacerea spre succes. Este despre intraprenori si leaderi. Despre strategie si implementare. La modul general, este despre a-ti dezvolta mentalitatea de antreprenor si despre a construi o echipa autonoma, pentru ca afacerea sa ajunga sa obtina PROFIT.

Si cum ajungi sa faci asta? Tot de la Cristi am aflat. Gandeste mare (nu, nu e un stereotip!), stai langa cei mai sus ca tine, fii burete de informatii in preajma lor si in general, cauta educatie financiara si fii deschis. Sunt pasi esentiali catre un business profitabil. Cursurile si evenimentele lui Cristi le gasiti aici, iar detalii dedpre evenimentul D.R.E.A.M. Team – aici. Va garantez ca merita.

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *