mee-alb-negru

Am inceput aceasta calatorie a scrisului in ianuarie 2013, asa cum constat cu emotie si mirare  in acelasi timp. Nu am scris foarte mult, cele mai multe pagini au fost scrise in sufletul meu si scrijelite adanc cat sa nu le uit. Cand am inceput sa scriu, a fost ca o terapie; am scris pentru mine si despre trairile mele, si atat. Nu ma gandeam la ce va fi mai departe, dar acum am o directie clara si acum inteleg de ce am pornit pe acest drum. Si nici nu a durat mult, doar vreo 3-4 ani. 🙂

Asa ca, odata ce am gasit curajul de a face public faptul ca scriu, si ca imi si place, permiteti-mi sa ma prezint: sunt un om care isi doreste sa fie fericit, care se bucura de fiecare moment pe care il traieste, un om pozitiv, care pretuieste compania altor oameni, pentru care ideea de echipa are intotdeauna sens, pentru care regretele nu isi au sensul si care a parcurs un drum intens pana sa ajunga aici.

Am avut ocazia sa am grija de mine o perioada si mi-am dat seama de lucrurile care imi fac placere: sa fac sport, sa citesc, sa scriu, sa calatoresc, sa ma (re)descopar. Lucruri pe care nici nu le mai stiam sau pe care, poate, nu le cunoscusem niciodata. Tot ce faceam era sa constat ca timpul trece asa repede, uitand sa constientizez ca tot ce am e momentul prezent. Asa ca ma consider privilegiata din punctul acesta de vedere. Acum stiu.

Cand am inceput aceasta calatorie, aveam multe temeri, nu credeam prea mult in mine sau nu acordam importanta reusitelor obtinute, considerandu-le mai mult rodul oportunitatilor primite sau vazandu-le ca niste lucruri pe care oricine le-ar putea face. Ma angrenam mult in trecut si aproape ca uitasem cum e sa zambesti, pur si simplu. Astazi sunt impacata cu mine, lucrez la varianta mea mai buna, imi acord timp pentru ce consider important si raman deschisa la provocari. Si acestea vin exact atunci cand este momentul, nu mai devreme. Imi regasesc entuziasmul si energia si un scop catre care sa le indrept.

Cred cu tarie ca anumite lucruri se intampla pentru ca alte lucruri sa se poata intampla sau ca fiecare dintre noi sa putem fi pregatiti atunci cand va fi nevoie sa fim. Cred ca este esential sa gandesti pozitiv, fie si fortat; vei ajunge sa fii pozitiv, cu putin efort si consecventa. Iar asta va impacta in bine tot ceea ce se intampla in jur. Cred ca toti trecem prin momente mai bune sau mai grele si depinde de fiecare ce culege din acele momente; avem atunci ocazia  sa le consideram evenimente punctuale sau sa devenim ceva mai intelepti in urma lor.

Consider ca oamenii sunt, in esenta, buni. Si sunt din ce in ce mai multi (buni). Imi aduc aminte de vorbele unei prietene de facultate, la momentul acela in care eu eram o tanara extrem de timida, timorata, introvertita, you name it; mi-a spus:  “ai prea mult bun simt, or sa te calce oamenii in picioare”. M-am luptat destul de mult cu acest fel al meu de a fi si am ajuns sa mi-l asum: da, oamenii sunt buni; oamenii percep cand ceilalti sunt falsi sau joaca un rol; onestitatea va avea ca raspuns onestitatea. Iar eu nu sunt acea persoana dura, care isi impune punctul de vedere batand cu pumnul in masa sau care se va lupta doar de dragul luptei.

Fac destul de mult sport, mananc cat pot de sanatos, am grija de sufletul meu si imi caut activ drumul. Sportul m-a ajutat in momente foarte grele, iar acum a devenit obisnuinta si placere. Ma bucur de muzica, dans, calatorii, oameni, momente.  Si, pentru ca acesta mi-a fost drumul de o buna bucata de vreme, am decis sa fac un mod de viata din a trai sanatos si a avea grija de mine, fizic si psihic. Aici este despre modul meu de a trai sanatos si de a simti frumos. Si, daca aceasta initiativa va inspira macar o persoana in a face schimbari in propria-i viata, atunci nu am decat sa ma simt cu atat mai fericita.

Anyhow, lucruri pe care le-am primit disparate pana astazi se leaga intr-un tablou complet, pe care acum il inteleg. Semnat, in cunostinta de cauza,  de autoare, mandra sa isi asume creatia.

Las aici si un cadou pe care l-am primit acum cativa ani. Sunt tot eu, si aici. 🙂

Carmen

descrieri

 

 

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *