Daca m-ar fi intrebat cineva la inceput de vara cum imi e anul, spuneam grozav! Daca ma intreba la final de vara, as fi spus ca simt ca am stat pe loc, intr-o stare perpetua de stand-by. Daca ma intreba acum vreo 3 luni, spuneam ca, in ciuda a tot si a toate, a fost super plin, cu multe oportunitati si multa munca. Daca ma intrebai acum vreo luna, spuneam ca e greu tare (ca sa nu zic groaznic de greu, poate cel mai greu). Daca ma intrebi acum, spun ca a fost cu de toate, ups and downs, cu bune si cu rele, cu oportunitati dar si cu provocari. Gandindu-ma acum la intreg anul, as zice ca a fost cu mari eforturi si multa munca, cu rezultate, dar pe care, cumva, nu le-am simtit palpabile. Am incercat sa profit de fiecare oportunitate, si nu au fost putine, si asta s-a tradus in oboseala, stres, multi oameni noi, prea putin timp liber, du-te vino constant, agitatie.

TonusApp era unde trebuia la inceput de vara, dar trebuie sa recunosc ca focusul meu a fost mutat pe plan personal si asta s-a vazut si s-a simtit. Cu toate acestea, am marcat pasi importanti si doar enumerandu-i, imi dau seama de cat de multe am reusit in ciuda timpului extrem de limitat, a stresulului in plan personal si a schimbarii de /prioritati. Am fost selectati la The women in Entrepreneurship European Roadshow Bucharest. Nu cu mult mai tarziu, TonusApp era intre proiectele castigatoare la Women Startup Competition, o experienta inedita pentru mine, accea de a sustine un pitch, alaturi de alte doamne antreprenor, si unde am avut si ocazia sa cunosc alte proiecte si initiative antreprenoriale care mi-au adus si o noua confirmare ca sunt pe drumul bun.

Am intrat in doua comunitati puternice de femei antreprenor, Busines Women Forum Romania Si Elite Business Women si am cunoscut o multime de femei puternice, surse de motivatie si suport. Uneori, inspiratia vine fara ca tu sa o cauti activ, si curajul de a spune “Da” desi nu stii exact cum vei reusi sa actionezi, de a fi autentic (cu temerile si dubiile tale, dar si cu dorintele si nebuniile tale), te duce, de fiecare data, un pas mai departe si iti aduce mereu rezultate si oportunitati noi. Una din aceste experiente a fost aceea de a fi “model” in cadrul BWFR Gala 2019, unde am defilat pe catwalk in creatiile Claudiei Rawlings pentru cauze bune si sustinerea celor care au nevoie de ajutor.

Am intrat, timp de cateva saptamani, intr-un program de training pitch oferit de Lead Agent si aici am avut ocazia sa petrec cateva weekenduri alaturi de alte doamne curajoase care au initiat proiecte si au pus pasiunea si timpul lor in a le dezvolta. Si nu e usor pentru nimeni, dar, regasindu-ne alaturi in acelasi context de crestere si asumandu-ne ca nu suntem perfecte si ca e loc de invatare, procesul se desfasoara mai repede si cu siguranta intr-un mod mai placut.

Chiar daca nu am reusit sa fac sport atat de mult ca in alti ani si pe cat mi-as fi dorit, mi-am dezvoltat si abilitatile in materie de fitness cu workshopuri noi la Fitness Scandinavia. Sportul ramane intre obiectivele mele principale si imi asum ca anul 2019  am muncit mai mult decat am facut sport, dar sunt etape si etape, trebuie sa le accepti si sa ti le asumi pe fiecare dintre ele. Imi propun sa fac loc sportului din nou in viata mea, si, cel mai probabil, ii voi face loc trezindu-ma iar la 5-5.30 am si, cu sinceritate va spun, abia astept. Corpul meu striga dupa activitate fizica si imi este ciuda ca forma mea nu este deloc asa cum ar fi trebuit sa fie si cum planificasem eu la inceput de an. Nu am decat sa strang din dinti, sa accept ca asta a fost si ca lucrurile care s-au intamplat nu se mai pot schimba, si, eventual, sa actionez diferit in noul an.

Oportunitatile nu au lipsit, in mod clar, si am incercat sa spun DA fiecareia. Una dintre cele mai importante a fost intrarea in echipa Cristian Onetiu si proiectul Scale-Up 1000, in zona de educatie antreprenoriala, o provocare pe care mi-am dorit-o si din care am invatat atat de multe, alaturi de noua familie din care ma bucur sa fac parte si unde am ocazia sa fiu alaturi de o comunitate de antreprenori instruiti si care vor sa treaca la urmatorul nivel! Este ocazia de a-mi “formaliza” cunostintele acumulate prin experienta, de a invata lucruri noi, de a-mi schimba mindsetul intr-unul de castigator 🙂 si vine, cumva, perfect complementar peste activitatea mea antreprenoriala (pentru ca am fost intrebata cum reusesc sau de ce am ales sa fac asta).

Am si ratat sau procrastinat oportunitati si sunt constienta ca acestea nu pot fi amanate la nesfarsit. Sper ca, asa cum am reusit pana acum, sa reusesc si in 2020 sa jonglez cu toate si sa fac tot ce mi-am propus, si sunt multe pe care mi le-am propus, la nivel profesional. La nivel personal, am invatat lectii dureroase anul acesta si planul meu (da, plan este cuvantul potrivit) este sa zambesc mai mult, sa ma bucur mai mult, sa calatoresc mai mult, sa fiu langa oamenii pe care ii iubesc mai mult, sa nu cad prada deznadejdii indiferent de context (multumesc celei care mi-a atras atentia in acest sens), sa traiesc fiecare clipa in mod constient si optimist. Si anul 2020 va incepe cu provocari, si imi doresc cel mai mult sa le pot trece lin astfel incat sa pot, apoi, cu inima usoara, sa duc –mai departe- tot ce mi-am propus.

Si las aici un citat care m-a marcat de prima data cand l-am vazut si, poate, astfel, veti intelege mai usor: “Be kind, for everyone you meet is fighting a harder battle.” (Platon).

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *