Acesta este primul meu articol legat legat de alimentatie, desi am inceput sa gatesc de ceva vreme si postez preparatele mele pe Instagram. Sunt foarte surprinsa ca a ajuns sa imi placa; sa ma intelegeti, eu nu foloseam bucataria decat pentru mic dejun..si nu credeam ca va veni ziua cand voi folosi un cuptor sau ceva de genul asta. Dar asta este cand ai timp si disponibilitate, descoperi lucruri pe care, altadata, nici nu iti imaginai ca le-ai putea face.

Ok, va previn de acum, nu veti gasi aici retete super complicate sau retete de masterchefi. šŸ™‚ Ā Nici chiar asa. šŸ™‚ Ā Dar eu caut sa prepar mancaruri care se pregatesc cat mai rapid, cat mai simplu, cat mai sanatoase si bazate, mai ales, pe legume. Caut, descopar, gatesc si impart si cu ceilalti aceste retete, pentru ca stiu cat de putin timp are fiecare si cat de important este sa te alimentezi corect, sanatos.

Asa ca.. iata trei retete de gustari delicioase (sunt testate, fiecare, de catre subsemnata), se gatesc extrem de rapid si sunt foarte sanatoase.

Avocado cu ton si ardei gras

Aveti nevoie, dupa cum spune si titlul, de un avocado pe care il veti taia cubulete, ardei gras rosu, o conserva de ton in suc natural, condimente dupa preferinte: sare, piper, eu adaug patrunjel, cimbru si zeama de la o lamaie. Amestecati si serviti cu paine prajita (integrala) sau crackers din faina integrala. Timp de pregatire: 10 minute.

 

Vinete la cuptor cu mozzarella

Feliati vinetele dinspre codita spre baza in 3-4 felii astfel incat sa puteti strecura intre felii celelalte legume; vinetele nu se curata de coaja. Adaugati intre ā€œpetaleleā€ vinetei cate o felie de mozzarella, una de rosie, una de mozzarella si tot asa. Presarati pe deasupra feta (data prin razatoare). Adaugati putin ulei de masline, sare, piper, si alte condimente, dupa preferinte. Dati la cuptor pentru 15 minute. Ā Timp total de pregatire si coacere: 30 minute.

 

Pizza cu blat de conopida

Dati conopidaĀ prin razatoare. Adaugati doua oua, oregano, 1 plic mozzarella, jumatate de plic parmezan, sare si piper, amestecati si intindeti, ca un aluat, in tava. Lasati 25 minute la cuptor, la aprox. 200 grade. Scoateti tava, adaugati mozzarella data prin razatoare, pudra de chilli, patrunjel pisat si mai lasati 5 minute la ciptor. Ā Cunoscuta si ca pizza vegetarienilor, este perfecta pentru a fi consumata ca atare sau cu sos de rosii deasupra. Timp de coacere: 30 minute.

Pofta buna!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *