Sharing is caring!

O zi cu divele digitale. La Digital Divas 2019.

La Digital Divas am ales sa merg din… curiozitate. Lumea modei si a beauty influencerilor nu este tocmai zona mea de actiune, insa, cum si eu imi doresc ca schimb ceva in viata celor care ma urmaresc (macar la nivel de constientizare), am luat aceasta decizie. Am vrut sa vad, mai in detaliu, ce si cum se intampla acolo.

Am mai fost acum doi ani, insa doar la Gala (nu si la conferinta), si imi aduc aminte ca ma simteam ca pestele pe uscat. Nu cunosteam mai pe nimeni, nu ma simteam in largul meu, tocmai pentru ca eu decisesem cu mult in avans ca asa va fi, dar asta e o alta discutie. 🙂

Anul acesta, am vrut intreaga experienta, asa ca am petrecut intreaga zi la Conferinta si apoi la Gala.

In continuare, 90% dintre cei prezenti, atat in public, cat si pe scena, imi erau necunoscuti. Si asta e o bila gri pentru mine. Pentru ca ce am putut sa constat este ca fetele acelea chiar muncesc mult (chiar daca unele dintre ele au acum echipe care le ajuta si le este, poate, mai usor). Imi este clar ca au ajuns pe scena aceea prin eforturi si munca si imi este, de asemenea, clar ca, multa vreme, eu am ales sa ignor efortul din spatele rezultatelor in loc sa ma incarc cu motivatie si determinare din reusita lor.

CONFERINTA

Despre programul de la conferinta si speaker aflati in pagina evenimentului, asa ca nu voi insista pe acest aspect.

La nivel de concluzii personale, am inteles inca o data cat de importanta este povestea, si mai ales, nu povestea proprie, cat povestea celor despre care vorbesti si a celor care te urmaresc. Am inteles ca e ok sa fii relaxata si “fun to be with” in online, dar, la intalnirile cu clientii si brandurile, profesionalismul este vital. Am invatat despre cat de important este sa fii creativ si sa iesi in evidenta, intr-o lume in continua miscare, in care adaptarea este vitala. Despre importanta comunitatii si a a dialogului cu cei care te urmaresc. Despre autenticitate.

La nivel de social media, Instagram conduce detasat, Youtube si continut video e un must, Facebook ramane usor in umbra. Militam pentru autenticitate. Urmam (sau nu) strategii. Ne asociem cu branduri cu care avem o suprapunere de valori pentru a nu pierde din credibilitate.

Frumusetea nu are reguli. Fii autentica. Transmite emotie. Ramai creativa.

GALA

In pauza de cocktail de dinaintea Galei, atmosfera parca s-a insufletit instant. Au aparut tinutele de seara, tocurile inalte, machiajele perfecte si..recunosc: impresia mea a fost ca este imposibil sa iesi in evidenta intre atatea figuri si tinute care, fiecare in sine, iese in evidenta.

Decernarea premiilor a avut fastul cuvenit si chiar a fost un spectacol in sine. Si mi-a placut.

CONCLUZII PERSONALE

Trebuie sa recunosc ca am plecat catre aceasta experienta cu prejudecati despre o lume pe care nu o cunosteam si pe care o respingeam oarecum, prin prisma importantei majore acordate imaginii, dar si a zonei in care am ales eu sa ma retrag pentru a ma simti autentica, dar si confortabila.

Dar, cu sinceritate va spun: MI-A PLACUT. Trecand peste ideile mele preconcepute, mi-a placut diversitatea, am aflat lucruri noi, am plecat cu inspiratie si vreau sa schimb putin modul in care am facut lucrurile pana acum. In definitiv, asta conteaza, nu? Cu ce ramai dintr-o experienta.

M-am intors cu lectii pe care credeam ca le-am invatat deja. Am gresit. Am judecat lumea asta fashionului si a frumusetii si a divelor, fara sa o cunosc. Poate ca nu e lumea mea, cu siguranta ca nu o cunosc atat de bine si posibil sa nici nu ma simt vreodata complet in largul meu in ea. Dar este atat de important sa ramai deschis, sa nu ai prejudecati (la fel cum poate nici asteptari nu e bine sa ai). Am invatat multe lucruri ieri. Despre lumea aceasta, dar si despre mine. Dar cel mai important este acesta: nu judeca inainte sa cunosti, fii deschis la experiente si invata despre ceea ce nu stii pentru ca apoi sa iti expui asumat o opinie. Multumesc universului pentru o lectie pe care o credeam deja invatata. Si da, mi-ar placea sa revin.

Keep it real, people!

PS. Asta sunt eu pozand intr-o diva. Inca lucrez la partea asta cu pozatul. 🙂

Sharing is caring!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *