Stiu ca, de multe ori, fugim de diverse combinatii de alimente si, de multe ori, le includem in categoria de “Alimente de evitat”, fara a lua in calcul ca, facand anumite modificari, putem usor sa ne bucuram de preparatul respectiv si sa nu ne privam de anumite placeri culinare. Tortilla poate fi unul dintre aceste preparate si motivul pentru care am putea avea dubii in ce o priveste ar fi: fie lipia efectiva, fie dressingul. Lucrurile nu stau atat de rau, totusi, mai ales ca avem nevoie de carbohidrati care sa ne ofere energie si sa ne sustina efortul fizic.

Eu am incercat o varianta rapida si sunt absolut incantata : are aprox 280 calorii pe (C :10g ; L :5g ; P :20g) per bucata.

Ingrediente:

1 piept pui (alternativ pulpa dezosata) 200g

1 jumatate castravete Fabio 

2 rosii normale (6-8 rosii cherry)

1 ardei gras rosu

1 ceapa (optional)

1 mana salata

1 iaurt grecesc 2% grasime (150g)

sare, piper, ulei masline/ ulei cocos

Desigur, putem imbunatati chiar si aceasta optiune daca alegem sa preparam in casa lipia, cu faina integrala sau de tapioca (pentru persoanele sensibile la gluten). Totusi, pentru ca stiu ca ne lipseste timpul si, in acelasi timp, ne dorim sa mancam cat mai sanatos, putem merge si pe variantele comercializate de foi de tortilla. De asemenea, puteti inlocui dressingul de iaurt cu sos de rosii si pudra chilli, pentru o tortilla picanta, cat mai aproape de veritabilul produs mexican.

Alegeti sa consumati o tortilla delicioasa mai ales in zilele de antrenament, cand aveti nevoie de energie. In plus, contine destula proteina pentru refacerea tesuturilor si recuperarea muschilor dupa efort.

Reteta este mai jos, iar video il gasiti pe canalul Tonusapp de youtube. Este, de altfel, prima noastra aventura filmata in bucatarie. 🙂

Pofta buna!

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *