Cu toate ne dorim sa fim sanatoase. Cu toate ne dorim sa aratam bine. Insa, de multe ori, sunt lucruri care ne tin pe loc, indiferent cat de mult ne dorim sa progresam. Si, fara sa stim, sunt cam aceleasi.

  1. Mindset-uleste cel mai important, motivatia psihica. Este acel moment cand, pur si simplu, spunem « gata, pana aici, trebuie sa fac ceva in privinta asta » si cand incepem, efectiv. Pleaca de la dorinta, se dezvolta intr-un obiectiv si se concretizeaza in punctul de plecare efectiva pe calea pe care dorim sa o urmam. Mentalul joaca cel mai important rol in deciziile noastre : cea de a incepe sa facem miscare, cea de a continua pe acest drum, cea de a nu ne lasa sa abandonam pana nu vedem acele prime rezultate.
  2. Setarea unuia sau mai multor obiective ne ajuta in a stabili directia pe care vrem sa mergem si a ne evalua progresul, in diverse etape. Daca avem un scop catre care ne indreptam, ne este mult mai simplu sa ajungem la rezultate si, desigur, ne sunt mult mai clare metodele prin care putem ajunge la acele rezultate.
  3. Nutritia este, de asemenea, unul dintre aspectele cele mai importante cand vorbim de dezvoltarea conditiei fizice, de slabire sau de crestere masa musculara. Stiti cum se spune «  abdomenul se construieste in bucatarie ». Fara o alimentatie corecta si adecvata scopului pe care il avem, rezultatele se vor lasa asteptate. Informati-va sau cereti sfaturi persoanelor care au competente si cunostinte in acest sens.
  4. Consecventa este unul dintre cele mai importante aspecte, care ne ajuta sa ajungem la ce ne dorim. Consecventa presupune frecventa cu care mergem la sala, pastrarea unei alimentatii corecte sau rapiditatea cu care ne reintram in ritm, dupa o pauza (de  exemplu, pauza pe care o luam cand mergem in vacante sau cheat meal-urile, etc.)
  5. Evitarea scuzelor este un aspect care se leaga, implicit, de setarea psihica, de mindset. Dar il mentionam aici pentru ca, totusi, ne este atat de usor sa ne aducem scuze pentru care nu incepem sa facem miscare sau ne oprim (sala plina, vremea, stare proasta, etc).

Stim acum la ce sa fim atente. Depinde de fiecare dintre noi sa facem acel prim pas, cel mai important, la fel cum tot de noi depinde sa continam. O discutie pe acest subiect gasiti aici.

Start la miscare !

Add your comment or reply. Your email address will not be published. Required fields are marked *